Romanian  English  French 
Societatea Romana de Etnofarmacologie
Acasa Despre Obiective Parteneri Evenimente Literatura Galerie foto Contact
Noutăţi

Al VI-lea Simpozion Etnofarmacologie (link) se va desfasura intre Brasov 20-23 mai 2015, in cadrul Congresului European NEEFOOD (link)

Prezentare

Etnofarmacologia este o ştiinţă tânără dar cu rădăcini adânci în istoria, cultura şi tradiţia popoarelor.

Etnofarmacologia a fost promovată de Societatea Franceză de Etnofarmacologie - creată în 1986 la Universitatea din Metz – Franţa şi a luat amploare prin înfiinţarea Societăţii Europene de Etnofarmacologie cu filiale în diferite ţări europene.

Etnofarmacologia respectă practicile tradiţionale dar în acelaşi timp este deschisă inovaţiei ştiinţifice (în domeniul fitomedicamentului) reprezentând o importantă cale de cercetare în scopul folosirii medicamentelor eficace izvorâte din propria cultură şi tradiţie. Există această ipoteză că remediile cele mai eficiente pentru diversele boli le vom găsi în locurile în care ne nastem şi trăim.

Etnofarmacologia reuneşte preocupările ştiinţifice din domeniile ştiinţelor naturii (botanică, agronomie, chimie-biochimie, farmacie, medicină,etc.) pe de o parte şi ale ştiinţelor umane (etnologie, antropologie, istorie, lingvistică, etc.) pe de altă parte.
www.000webhost.com